Πως θα έρθετε στο Μέτσοβο

Οδηγίες οδικής πρόσβασης

- Αθήνα - Μέτσοβο (μέσω Λαμίας - Δομοκού - Τρικάλων): απόσταση 370 χλμ. - χρόνος; 4 ώρες και 15 λεπτά.

 

  • - Αθήνα - Μέτσοβο (μέσω Ρίου - Ιωαννίνων και Εγνατίας Οδού): απόσταση 450 χλμ. - χρόνος: 5 ώρες και 20 λεπτά.

  • - Θεσσαλονίκη - Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας Οδού): απόσταση 150 χλμ. - χρόνος: 1 ώρα και 45 λεπτά.

  • - Ιωάννινα - Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας Οδού): απόσταση 35 χλμ. - χρόνος: 20 λεπτά.

  • - Ηγουμενίτσα - Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας Οδού): απόσταση 100 χλμ. - χρόνος: 50 λεπτά.

 


View Hotel Apollon - Metsovo in a larger map

Το ΜΕΤΣΟΒΟ: Η περιοχή     

 

 

 

 

Το Μέτσοβο είναι μια από τις πιο γραφικές και παραδοσιακές πόλεις της Ελλάδας. Απέχει 40 χλμ. από τα Ιωάννινα (μέσω της Εγνατίας οδού), 80 χλμ. από τα Τρίκαλα (μέσω μιας υπέροχης διαδρομής από Μετέωρα) και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1150 μέτρων σε μια βουνοπλαγιά της οροσειράς της Πίνδου. Σήμερα το Μέτσοβο έχει πληθυσμό 4000 κατοίκων και είναι πατρίδα πολλών επιφανών ανδρών της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Από εδώ κατάγονται οι μεγαλύτεροι Εθνικοί Ευεργέτες και αξιόλογοι άνδρες της τεχνών και των γραμμάτων.

 

Δείτε περισσότερα για την περιοχή μας: Μέτσοβο, Ιωάννινα, Ήπειρος.

 

Το Μέτσοβο είναι πραγματικά ένα ζωντανό έργο αρχιτεκτονικής με καλοδιατηρημένα αρχοντικά, αξιόλογα μουσεία και πνευματικά κέντρα. Οι παραδόσεις μέχρι σήμερα παραμένουν ζωντανές στο Μέτσοβο. Στα γραφικά καλντερίμια του θα συναντήσετε γερόντισσες με τις τοπικές μας στολές και θα ακούσετε να μιλούν την τοπική διάλεκτο, τα «βλάχικα». Οι βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια και η θέα των όμορφων σπιτιών θα αποζημιώσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, και θα νιώσετε ότι έχετε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

 

Στο Μέτσοβο, οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία αλλά και την επεξεργασία ξύλου. Είναι δεξιοτέχνες στα σκαλιστά και στα είδη ποιμενικής γλυπτικής. Πολλοί δουλεύουν και σε άλλα είδη Λαϊκής Τέχνης, όπως υφαντά, κεντητά και χειροποίητες φλοκάτες νεροτριβής. Φημισμένα είναι επίσης τα τυροκομικά προϊόντα, αλλά και τα κρασιά του Μετσόβου.

 

Τα τελευταία χρόνια το Μέτσοβο παρουσιάζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, καθώς όλο και περισσότερο επισκέπτες το προτιμούν όλες τις εποχές του χρόνου για να περάσουν τις διακοπές τους. Τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια από πέτρα και ξύλο, τα γραφικά σοκάκια, τα αξιοθέατα, οι υπέροχες τοπικές σπεσιαλιτέ μας, τα μοναδικά προϊόντα καθώς και η απλόχερη φιλοξενία των κατοίκων, καθιστούν το Μέτσοβο ιδανικό μέρος για διακοπές. Το χειμώνα απολαύστε το χιονισμένο τοπίο ή δοκιμάστε να κάνετε σκι και να χαρείτε το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο που απέχει μόλις 3 χλμ. από το Μέτσοβο. Τις άλλες εποχές ελάτε για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το μαγευτικό καταπράσινο τοπίο.

 

Εδώ θα βρείτε για τη διαμονή σας το ξενοδοχείο μας «Απόλλων», έτοιμο να σας εξυπηρετήσει για κάθε σας ανάγκη. Δείτε περισσότερα στην επόμενη σελίδα: Το ξενοδοχείο.

Φωτογραφίες από την Περιοχή